Definitief ontharen

Definitief ontharen

Scheren, epileren, waxen,… we hebben er veel voor over om met een gladde en zachte huid door het leven te gaan. Vaak veroorzaken deze behandelingen echter huidirritatie met ingegroeide haartjes en andere ongemakken tot gevolg. Ingegroeide haartjes kunnen een enorme kwelling zijn, zowel voor vrouwen als voor mannen. Dit komt omdat traditionele ontharing het haar inclusief de haarwortel verwijdert.

Definitieve laserontharing biedt een oplossing en is de beste en meest pijnloze manier om lichaamshaar op vervelende plaatsen definitief te laten verwijderen. Voor mensen met witte, grijze, rode of pigmentloze haren adviseren we een ontharing met Elektrolyse.

Wielrenners zoals Wout Van Aert, Sanne Cant… en BV’s waaronder Valerie De Booser, Kim Engelbosch, Ellen Petri en Zsofi Horvath gingen u reeds voor!

  • Geen enkele vorm van ontharing is zo grondig en doeltreffend als een definitieve ontharing
  • Geen pijnlijke scheerbeurten, geen pijnlijke behandeling met ontharingswax
  • Geen ontstoken haarzakjes na waxen of scheren
  • Blijvend resultaat

Waarom kiezen voor definitieve laserontharing?

Heb jij ook al jaren last van die vervelende haartjes ? Haren die steeds ingroeien na het scheren of waxen en dan ontsteken ? Zie jij er tegenop om met uw kinderen te gaan zwemmen omwille van een zeer uitgebreide bikini rand ? Heb jij allemaal littekens van het scheren ? Ben jij het waxen beu ? Kies dan voor definitieve ontharing, dit gaat u veel tijd besparen!

Hoe verloopt de behandeling?

Voor de behandeling gaat onze laserspecialiste u alle belangrijke informatie grondig uitleggen. Wij laseren in alle discretie en respecteren hierbij uiteraard uw privacy.
Op het te laseren lichaamsdeel brengen we vooraf een coolgel aan. De huid wordt best door U zelf thuis grondig geschoren de dag voordien of juist voor de behandeling. De laser zal afhankelijk van uw haar/huidskleur worden ingesteld. De gekoelde lasertip zal op de huid worden geplaatst. Het laserlicht vanuit de diode doet zijn werking om het haarzakje definitief te verwijderen. Dit voelt aan alsof er kleine prikjes gegeven worden.

Er zal een koelcompres op de behandelde oppervlakte worden gelegd na de laserbehandeling omdat de laserbehandeling ondanks de koeling van de lasertip toch wel wat warmte afgeeft aan de huid. Als laatste zal er Flamigel aangebracht worden om te huid te verzachten.

Welke lichaamsdelen komen in aanmerking?

Alle lichaamsdelen kunnen onthaard worden, dus het volledige lichaam van kop tot teen. Zelfs de teen- en voetharen worden bij de ontharing van de benen behandeld.

Welke lichaamsdelen komen in aanmerking? Bikini, buik, oren, neus, gelaat, nek, hals, tepelhof, armen, benen, rug, schouders, borstkas, oksels, schaamstreek, baard, tussen de wenkbrauwen, bovenlip, kin, bilnaad of een andere zone waar u ongewenste haargroei zou hebben.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de pigmentatie (melanine) van de haren, alsook het huidtype. Dit wordt met u besproken tijdens een eerste (test)behandeling of contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!
Omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. De haren in de groeifase (anagene fase) zijn enkel gevoelig voor de definitieve ontharing.
Voor optimaal resultaat zijn, afhankelijk van de te ontharen zone, er gemiddeld 6 à 10 behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van 6 weken tot 8 weken nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen overgaan.

Hoe bereid ik me voor?

Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden geëpileerd of uitgetrokken. Scheren mag tussen de behandelingen door.

4 tot 6 weken voor en na de behandelingen is zonnebank ten sterkste af te raden. Ook directe blootstelling aan de zon is niet toegelaten voor de te behandelen zones. U moet zich steeds beschermen met minimum factor 50.
Gebruik geen zelfbruiners in de te ontharen zone.

Wat na de behandeling? Nazorg.

Onmiddellijk na de behandeling wordt de huid gekalmeerd met flamigel en raden we aan niet teveel zeep te gebruiken in de behandelde zone zolang de huid geïrriteerd is. U mag de huid hydrateren zoals voordien.

24-48u na de behandeling geen warm bad of sauna.

Tussen de behandelingen mag u de haren blijven scheren, wel niet meer waxen of epileren.

Hoe werkt het?

De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortel cellen opgewarmd en selectief vernietigd.

Om de opperhuid niet te beschadigen door deze hoge energie heeft de laser een gekoelde tip. Dit laat toe meer energie af te leveren zonder dat de opperhuid hiervan schade ondervindt.

Het gekoelde handvat geeft een aangenaam gevoel tijdens de behandeling en beperkt in belangrijke mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

Veelgestelde vragen

Werkt dit voor mijn huidtype?

De Lightsheer Desire is aanpasbaar aan ieder huidtype! De laser kan zowel voor fijne en gevoelige huid (oksels en bikini) als voor meer robuuste haren (baard) worden gebruikt.

Deze methode is geschikt voor (over)beharing in het gezicht, oksels, bikini, rug, borst, benen, nek,…

Werkt de laserontharing ook voor witte & rode haren?

Bij mensen met een rode haarkleur stellen wij steeds een gratis test voor. Onze ervaring leert dat mensen met rode haren niet in aanmerking komen.

Is de behandeling terugbetaald?

Deze behandeling is bijna nooit terugbetaald.
Enkel na een heelkundig ingreep voor een fistel kan er in sommige gevallen een terugbetaling gedeeltelijk voorzien zijn. Maar dit hangt af van uw mutualiteit en dient wel door de behandelende arts voorgeschreven te worden.

Is de behandeling ondersteund door mijn verzekering?

Er kan op uw vraag steeds een factuur opgemaakt worden voor een bijkomende verzekering. Na heelkunde voor een fistel ingreep kan u eventueel beroep doen op via uw hospitalisatieverzekering om een gedeelte van uw laserbehandeling terug te krijgen. Uw behandelende arts moet dit echter wel voorschrijven.

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van het lichaamsdeel zal de tijdsduur variëren. Een laserbehandeling van de bikini duurt ongeveer 30 min.

Kan ik een vrijblijvende afspraak maken?

U bent steeds welkom na afspraak. We leggen u alles zeer duidelijk uit zodat er achteraf geen misverstanden kunnen ontstaan . Zo kan u zonder zorgen de laserbehandeling starten.

Is de behandeling gevaarlijk?

De laser werkt enkel op uw haar en het haarzakje. De golflengte van de laserstraal is zeer nauwkeurig zodat enkel één bepaalde (haar)kleur wordt getroffen. En die kleur kan op de laser perfect ingesteld worden. De laserstraal is ook zo fijn dat er bijna geen schade aan de aanpalende huid zal aangebracht worden.

Laserbehandeling is niet mogelijk tijdens de inname van bepaalde medicaties zoals bijvoorbeeld isotretinoïne (Roaccutane) of tetracylines. U dient dit te vermelden voor aanvang van de behandeling.

Is de laserontharing echt definitief?

De nieuwste generatie diodelasers zijn medisch gekeurd en zijn ook FDA ( Food and drug agency in de USA ) goedgekeurd. De FDA geeft enkel goedkeuring als bewezen is dat 95 % van de haren weg zijn na behandeling; dit wordt als definitief beschouwd. U zal zien dat uw haartjes na de laserbehandeling tot 3 weken nadien duidelijk uitvallen. Om een definitieve ontharing te krijgen zijn er gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig telkens om de 8 weken.

U plant ieder jaar een onderhoud in.

Welke lichaamsdelen kunnen onthaard worden?

Alle lichaamsdelen kunnen onthaard worden.

Zijn er veel mannen die zich laten ontharen bij jullie?

Uiteraard ontharen mannen zich zodat zich dezelfde problemen van ingegroeide haren met ontstekingen kunnen voordoen. Haren komen vaak bij mannen op de rug voor en ook daar gaan wij een definitieve oplossing kunnen aanbieden. Er worden heel wat mannen behandeld in onze praktijk. Ook veel sporters wensen een definitieve ontharing van de benen om massage toe te laten en de benen niet altijd te moeten harsen.

Waarom laserontharing en geen ontharing met bijvoorbeeld creme?

Een definitieve ontharing is waar iedereen toch van droomt. Nooit meer scheren geeft zoveel voordelen. Denk maar alleen al aan de tijd dat u kan besparen. Het geeft u zoveel comfort om niet meer te moeten denken om met ontharingscrème of hars te moeten beginnen voor het sporten, zwemmen… Er is immers geen enkele ontharing zo grondig en mooi dan na een definitieve ontharing met de diodelaser.

Definitieve ontharing zonder laser

Het is bewezen dat enkel de diodelasers de norm definitieve ontharing kunnen halen zoals gesteld wordt door de FDA (zie hoger) .